Een autovakantie met de hond, minder eenvoudig dan het lijkt.

Wie is er de afgelopen jaren met de auto op vakantie naar een verre bestemming geweest en heeft de hond meegenomen? Wie heeft er te maken gehad met de strenge regels die in bepaalde landen gelden voor vakanties met honden, verplichte inentingen, vervoer en de muilkorfplicht?  In deze topic meer over de regels die voor honden gelden in het buitenland en de voorzorgmaatregelen die je moet treffen als je met de auto met de hond op vakantie gaat.

waar haal je je informatie vandaan als je een autovakantie met hond boekt?

Ieder land binnen Europa heeft zijjn eigen regels als het om vervoer van honden gaat, rassen die je niet mag invoeren, de verplichte inentingen, het verplichte dierenpaspoort en nog veel meer.  Het LICG heeft een overzicht van deze regels en voorwaarden gemaakt. Je vindt deze regels hier, ook als je met de auto je reisgenoten en hond naar je vakantiebestemming vervoert. Als je tips wilt over een autovakantie met hond, kan je ook het internet afstruinen. je vind hier tips over autovakantie met honden. Verder zijn er allerlei zaken waar je aan moet denken als je met de auto erop uit gaat. Deze tips over autovakanties in het algemeen vind je hier.

Een autovakantie met de hond vergt dus een goede voorbereiding.   Ga niet te lichtzinnig met de voorwaarden om die buitenlandse overheden stellen aan het vervoer en import van honden. In landen als Hongarije en Slovenië bijvoorbeeld kunnen ze behoorlijk streng zijn en je vakantie verpesten. Maar ook bij een autovakantie naar Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk bijvoorbeeld gelden er dwingende regels. Als je je aan de regels geldt, is er niets aan de hand.